SUA începe retragerea trupelor din Afghanistan

0
612
Credit Twitter/PA Wire

Trupele Americane au început să părăsească Afghanistanul pentru retragerea inițială de personal militar necesară în acordul de pace SUA-Taliban. Acordul stipulează că, în maxim 14 luni, armata Americană se va retrage complet din țara central-Asiatică.

Mișcarea de retragere a trupelor vine într-un context dificil pentru Afghanistan – criza politică amenință stabilitatea în zonă -, în timp ce talibanii încalcă flagrant reguliile tratatului.

În esență, criza politică din Afghanistan este cauzată de cei, acum, doi președinți ai țării – Actualul Președinte, Ashraf Ghani, și rivalul său, Abdullah Abdullah, au ținut simultan ceremonirile de inaugurare, ambii declarându-se Președinți. Problema vine în contextul în care, anul trecut, Abdullah și-a format propriul guvern după ce i-au fost respinse acuzările de fraudă la vot în legătură cu Președintia lui Ghani.

În plus, pe lângă faptul că talibanii au atacat ambele inaugurări prezidențiale prin lansări de rachete, posibila întoarcere talibanilor în Kabul ar deteriora orice efort din trecut pentru a restaura stabilitatea în Afghanistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.