Reformele in Rusia îi vor conferi lui Putin abilitatea de a candida pentru încă două mandate

0
560
Credit Twitter/PA Wire

Parlamentul rus a aprobat ieri, 10 Martie, o reformă constituțională prin care îi va permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere încă 12 ani după ce actualul său mandat se va încheia în 2024.

Casa inferioară controlată de Kremlin, Duma de Stat, a aprobat un set de amendamente la constituție și o dispoziție care restabilește termenul de numărare pentru Putin după intrarea în vigoare a constituției revizuite. Votul a fost de 383-0 cu 43 de abțineri și a fost aprobat de camera superioară, Consiliul Federației, câteva ore mai târziu.

Important de reținut mai este și faptul că Putin a condus Rusia de mai bine de 20 de ani. După ce a îndeplinit două mandate consecutive de patru ani, Putin și-a asumat funcția de Premier în 2008, cu apropiatul său aliat, Dmitry Medvedev, devenind Președinte. Durata mandatului a fost extinsă la șase ani după Președinția lui Medvedev, in 2012 Putin întorcându-se la Kremlin drept Președinte. În 2018, acesta a fost reales Președinte.

Așadar, cu noile revizuiri, Putin va mai putea candida pentru încă două mandate, putând să fie Președinte până în 2036.

Vladimir Putin al Rusiei, împreună cu partidul său, au susținut covârșitor o decizie de schimbare a constituției care-i va oferi abilitatea să râmână Președinte până în 2036. Putin spune că trebuie să rămână Președinte pentru a asigura stabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.