Donald Trump decide să suspende călătoriile dintre SUA și Europa

0
686
Sursă: bbc.com

În urma problemelor apărute în Uniunea Europeană din cauza răspândirii tot mai rapide a noului coronavirus, Trump a anunțat că va suspenda călătoriile dintre SUA și Europa, decizia luând efect începând cu ziua de vineri.

Prin respectivul ordin emis de președintele Statelor Unite ale Americii se restricționează intrarea pe teritoriul american, de către oricine care a fost pe teritoriul european. Conform ordinului, restricția va dura 30 de zile.

După mai multe clarificări aduse atât de Trump, cât și de US Department of Homeland Security, restricția respectivă se aplică numai anumitor țări europene și anume cele aflate în spațiul Schengen. De asemenea,

Trump a precizat că Marea Britanie nu este vizată in cadrul acestei decizii, călătoriile dintre cele două țări nefiind blocate. Nu în ultimul rând, comerțul de bunuri dintre SUA și Europa nu va fi blocat, președintele precizând ca aceasta a fost o informație eronată, conform unui tweet de al său prin care spune că ”Restricția oprește persoanele, nu bunurile”.

Cu ceva timp după anunțul făcut de Donald Trump, US Department of Homeland Security a eliberat un document care conține mai multe informații privind decizia luată.

Din acesta reiese că restricția se aplică doar străinilor, nu și cetățenilor americani sau membrii familiilor acestora.

Liderii europeni au criticat în termeni foarte duri decizia luată de către Trump, ei considerând că aceasta a fost una unilaterală și că a fost luată fără o analiză riguroasă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.