Comisia oferă finanțare pentru dezvoltarea unui vaccin pentru Coronavirus

0
610
Source: Twitter

Conform paginii oficiale de Twitter a Comisiei Europene, astăzi, Comisia a oferit până la 80 de milioane de euro sprijin financiar pentru compania CureVac, un dezvoltator de vaccinuri din Germania, care lucrează pentru a produce un vaccin împotriva Coronavirus în Europa.

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, și comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, au discutat cu managementul CureVac prin videoconferință. A participat și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Ambroise Fayolle; sprijinul urmând să fie sub forma unei garanții UE a unui împrumut de la BEI.

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat: „În această criză de sănătate publică, este de cea mai mare importanță să sprijinim cercetătorii noștri și companiile de tehnologie. Suntem hotărâți să oferim CureVac finanțarea de care are nevoie pentru a extinde rapid dezvoltarea și producerea unui vaccin împotriva Coronavirusului. Sunt mândră că avem companii de frunte ca CureVac în UE. Casa lor este aici. De vaccinurile lor va beneficia de toată lumea, în Europa și nu numai. “

Comisia a recunoscut potențialul CureVac de a aduce vaccinuri care să salveze viața oamenilor de pe planetă în mod sigur și accesibil, din 2014, când CureVac a primit primul premiu de atragere a inovării din UE pentru 2 milioane de euro, finanțat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene, PC7. Premiul a fost menit să sprijine dezvoltarea în continuare a ideii avansate. Acum, Comisia și BEI își consolidează în comun eforturile de a furniza mijloacele necesare pentru CureVac, profitând de cooperarea îndelungată și fructuoasă a acestora în instrumente financiare dedicate pentru sprijinirea cercetării și inovării, precum Horizont 2020 InnovFin și, în special, facilitatea sa de finanțare a bolilor infecțioase.

În ultimii ani, Comisia Europeană a investit mult în cercetare pentru a se pregăti exact pentru acest tip de urgență de sănătate publică. Mai multe proiecte finanțate de UE contribuie în prezent la activitățile de pregătire și răspuns la nivel european și global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.