Dorința companiilor petroliere din Utah de a începe forajele întâmpină rezistență

0
684
Sursă: 1031ex.com

Tot mai multe companii petroliere așteaptă aprobări din partea autorităților, pentru a începe exploatările. Zonele vizate sunt, în mare parte, apropiate de parcurile naționale.

Statul Utah oferă numeroase destinații turistice splendide, datorită peisajelor sale naturale și a modului în care sunt întreținute parcurile naționale. Frumusețea sa naturală ar putea fi însă afectată dacă sunt aprobate cererile de exploatare, privind petrolul si gazele naturale, ale companiilor din zonele respective.

Erika Pollard, director asociat pentru regiunea de sud-vest a Asociației de Conservare a Parcurilor Naționale, susține că ”situația este una nemaivazută în ceea ce privește închirierea în afara parcurilor noastre naționale.” Zonele închiriate acoperă aproximativ 150 de mii de acrii din teren.

Utah este, de asemenea, cunoscut pentru traseele sale pentru biciclete și motociclete, fiind des vizitat de practicanți ai unor astfel de sporturi. Din această cauză, biclicliști și motocicliști din întreaga lume se opun cererilor companiilor de a exploata resursele naturale la o scară așa largă.

Mulți ecologiști, printre care și Steve Bloch și Simon Pollard, s-au revoltat, încercând să protejeze zonele naturale ale statului Utah. Aceștia consideră că mediul înconjurător va fi grav afectat, iar peisajul natural va fi înlocuit de unul industrial. După cum a specificat și Bloch: ”Nimeni nu călătorește în Moab pentru a vedea operațiuni de petrol și gaze.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.