Comisia Europeană propune o inițiativă de investiții ca răspuns la Coronavirus

0
611
Source: Twitter

Cea mai recentă postare pe pagina oficială de Twitter a Comisiei Europene arată faptul că se discută lansarea unei Iniţiative de Investiţii pentru a ajuta ţările Uniunii Europene afectate de Coronavirus.

La momentul actual, focarul Coronavirus prezintă o provocare majoră pentru întreaga Uniune Europeană. Comunitățile naționale, regionale și locale sunt la prima linie în combaterea bolii. Solidaritatea și responsabilitatea între societățile noastre și între statele membre vor fi esențiale pentru a depăși această provocare. Trebuie să fie luate măsuri pentru a diminua răspândirea virusului și pentru a atenua impactul acestuia. În acest caz se poate preveni aglomerarea asistenței medicale publice, consolidând în același timp capacitatea de reacție a sistemelor statelor membre și pentru a atenua efectele considerabile asupra economiilor ţărilor europene .

Prin urmare, Comisia a propus o Inițiativă de Investiții de Răspuns la Coronavirus (CRII), care sa mobilizeze politica de coeziune pentru a răspunde flexibil nevoilor emergente rapid în sectoarele cele mai expuse, precum sănătatea, IMM-urile și piețele muncii și pentru a ajuta teritoriile cele mai afectate din statele membre și cetățenii acestora. În acest sens, Comisia Europeană a făcut o serie de propuneri la 13 martie 2020 pentru a modifica legislația care să permită statelor membre să beneficieze de mai mult sprijin financiar și asistență țintită.

Pe 18 martie 2020, comisarii Elisa Ferreira, responsabilă de coeziune și reforme și Nicolas Schmit, responsabil pentru Locurile de muncă și drepturile sociale, au trimis scrisori către toate țările UE pentru a le informa cu privire la sprijinul individual pe care îl pot primi în cadrul Inițiativei pentru Investiții de Răspuns la Coronavirus (CRII).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.