Turcia condamnă atacul terorist din Afganistan

0
746
Sursă: en.wikipedia.org

Un atac terorist brutal a avut loc în această dimineață în Afganistan. Autoritățile au confirmat că cel puțin 24 de afgani și-au pierdut viața, iar alți câțiva sunt dați dispăruți.

Ministerul de Afaceri Externe al Turciei a publicat un anunț prin care iși arată susținerea față de Afganistan și familiile celor uciși, condamnând insurgenții care au luat parte la un asemenea act.

Atacul terorist a avut ca țintă un comandament al armatei afgane, de langă Qalat, capitala provinciei Zabul. Pe lângă militari, în zona respectivă se afla și un detașament al poliției. Șeful consiliului provincial din Zabul,
Ata Jan Haq Bayan, sugerează că ”atacatorii aveau legături cu insurgenții talibani.” Se speculează că în baza militară erau deja insurgenți infiltrați ca și polițiști. Aceștia au atacat la rasărit, cât timp camarazii lor încă dormeau.

Numărul atacurilor teroriste a crescut rapid după ce SUA și-a retras trupele armate din Afganistan, ca urmare al acordului negociat cu talibanii pe 29 februarie. Incidentul respectiv a avut un impact major, deoarece a destabilizat încercările Ministerului Apărării afgan de a convinge talibanii să considere un armistițiu, pentru a permite combatarea noii pandemii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.