Casa Albă și Senatul American ajung la un compromis cu privire la acordarea unui pachet de stimul pentru economia americană

0
569
Sursa: Twitter

În cursul acestei dimineți, Liderul Majorității Republicane din Senatul American, Mitch McConnell, a anunțat pe Twitter atingerea unui acord bipartizan pentru acordarea unui stimul de 2 trilioane de dolari economiei americane în contextul efectelor negative ale epidemiei de Coronavirus asupra economiei americane.

Acesta va fi cel mai mare pachet de stimul din istoria Statelor Unite și va consta în 250 de miliarde de dolari plătite direct familiilor și indiviziilor, 350 de miliarde de dolari plătite ca împrumuturi micilor întreprinderi americane, 250 de miliarde de dolari plătite ca asigurări de șomaj pe o perioadă de 4 luni și 500 de miliarde de dolari în împrumuturi către companiile aflate în colaps, conform CNN. Ultima prevedere a fost controversată și a trecut doar după ce Administrația Trump a fost de acord cu înființarea unei comisii de supraveghere, condusă de un inspector general. De asemenea, au fost alocate 150, respectiv 130 de miliarde de dolari pentru spitalele deținute de guverne statale și locale rămase fără fonduri de sprijin, iar Administrația Micilor Întreprinderi va deveni garant pentru împrumuturi de până la 10 miliarde de dolari pentru micile companii.

Conform biroului de presă al Liderului Democrat din Senat, Chuck Schumer, Președintele Donald Trump și familia acestuia, precum și alți înalți oficiali guvernamentali și membrii ai Congresului nu vor beneficia de împrumuturi din partea pachetului de stimul.

În contextul testării pozitive a mai multor membrii ai Congresului American, Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, ar dori după aprobarea în Senat a pachetului, aprobarea acestuia de către Cameră prin consens unanim, prin intermediul votului vocal, având sprijinul Minorității Republicane în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.