Cooperarea între țări devine din ce în ce mai importantă pentru a combate pandemia cu care lumea se confruntă. Din acest motiv, Rusia a devenit un aliat important, oferind tot mai mult sprijin statelor afectate de coronavirus.

În ultimele zile, Rusia a dat dovadă de susținere necondiționată, precizând că este ”pregătită să asiste SUA în lupta împotriva virusului COVID, dacă este necesar”.

Mai mult de atât, aceasta a aprovizionat state ex-sovietice, precum Uzbekistan și Azerbaijan, cu echipamente medicale și personal medical rus. De asemenea, sistemele de testare pentru coronavirus, create în Rusia, s-au dovedit a fi un succes în China, Iran, dar și Corea de Nord.

Rusia nu se oprește aici, încercând să ajute și vecinii săi europeni prin diferite metode. Un astfel de exemplu este Italia, care a primit numeroase echipamente medicale, pentru a le facilita lupta împotriva virusului. Specialiști militari ruși au fost trimiși în misiune în regiunea Bergamo, cu scopul de a asista autoritățile italiene.

Așadar, Federația Rusă s-a dovedit a fi un partener important și vital pentru NATO, cooperarea dintre acestea continuând să prospere. Rusia a anunțat ca este dispusă să ajute și alți membri NATO, în caz de nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.