Donald Trump declară că SUA nu va plăti pentru protecția prințului Harry și a lui Meghan

0
618
Sursa: hellomagazine.com

Președintele Donald Trump a susținut, printr-o postare publicată pe twitter, că în pofida deciziei lui Meghan și Harry de a se stabili în Statele Unite, SUA nu va plăti pentru securitatea acestora.

‘Sunt un mare admirator și bun prieten al Reginei și al Regatului Unit. A fost raportat că Meghan și Harry, care au părăsit Regatul Unit, se vor stabili permanent în Canada. Acum au părăsit Canada în favoarea Statelor Unite. În ciuda acestui fapt, SUA nu va plăti pentru securitatea lor. Ei trebuie să plătească.’, a sustinut ferm președintele.

Declarația a venit după ce publicațiile britanice au notat faptul că aceștia au decis să părăsească Canada și să-și mute reședința oficială la Los Angeles, orașul în care a crescut Meghan. Mutarea a fost raportată ca având loc înainte de închiderea graniței dintre cele două țări, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt de la Sussex a ținut să clarifice situația printr-un comunicat, susținând că Ducele și Ducesa de Sussex nu intentionează să solicite guvernului de la Washington acest favor și că aranjamentele de securitate vor fi finanțate din resurse private.

În luna ianurie, Harry și Meghan și-au anunțat decizia de a renunța statutul de membri seniori ai Familiei Regale britanice, urmând ca în 31 martie să renunțe oficial la titlurile și îndatoririle regale. La momentul actual, nu există declarații oficiale de la Palatul Buckingham în ceea ce privește stabilirea acestora în America, refuzând în același timp să comenteze problemele de securitate ce implică cuplul.

Guvernul Canadei a anunțat la rândul său luna trecută că nu mai intenționează să suporte costurile protecției acestora, deși Canada face parte din Commonwealth, cu Regina Elisabeta a II-a ca șef de stat. Într-un comunicat pentru CBS, guvernul canadian a declarat că de vreme ce ducele și ducesa nu vor mai fi recunoscute drept ca ‘persoane protejate la nivel internațional’, Canada nu va mai avea obligația de a oferi asistență în materie de Securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.