Noile reguli pentru alimentarea externă vor permite economii de energie pentru consumul casnic

0
563
Source: Twitter

Astăzi, 1 Aprilie 2020, intră în vigoare la nivel european noile reguli privind sursele de alimentare externă. Propunerea a fot realizată de către Comisia Europeană pe parcursul anului trecut, în 2019.

Un nou Regulament al UE privind sursele de energie externă care vizează eficientizarea energiei într-o gamă de electrocasnice – de la laptopuri până la periuțele de dinți electrice – intră în vigoare în contextul măsurilor de proiectare ecologică a UE. Drept urmare, consumatorii europeni vor putea economisi din facturile casnice, vor ajuta la economii semnificative de energie la nivelul întregii Uniuni și la reducerea emisiilor de CO2.

Noile reguli vor face sursele de alimentare externe mai eficiente, putand astfel sa concureze cu cele mai înalte standarde la nivel mondial. Este de așteptat ca economiile de energie electrică să fie generate până în 2030, suficient pentru alimentarea întregii Letonii timp de o lună. Aceasta va duce la evitarea emisiilor de gaze cu efect de seră de peste 1,4 milioane tone echivalent CO2 în an până la sfârșitul deceniului.

Sursele de alimentare externe sunt adaptoare electrice utilizate pentru a converti energia electrică din rețeaua electrică în tensiuni mai mici și sunt foarte frecvente în gospodăriile europene, cu o medie de zece pe gospodărie și în total peste 2 miliarde în UE. Acestea sunt folosite pentru a alimenta produse precum electronice de consum (smartphone-uri, unele televizoare), produse TIC (laptopuri, tablete,), mici aparate de bucătărie (blendere, storcatoare) și produse de confort personal. (periuţe de dinţi electrice).

Regulamentul de proiectare ecologică a surselor de alimentare externe face parte dintr-un pachet cuprinzător adoptat de Comisia Europeană anul trecut. Pachetul, constând din 10 proiectări ecologice și 6 reglementări privind etichetarea energetică, este cel mai probabil să asigure 167 TWh de economii finale de energie pe an până în 2030. Acest lucru este echivalent consumului anual de energie al Danemarcei. Aceste economii corespund unei reduceri de peste 46 de milioane de tone de echivalent CO2 pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.