Danemarca: Comunitatea este intactă, stăm împreună păstrând distanța

0
1262
Sursa: Kim Refslund, DR ©

În pofida restricțiilor Guvernului Danemarcei și a anulării evenimentelor regale pentru sărbătorirea a 80 de ani de la nașterea Majestății Sale Regina Margareta a II-a, danezii plănuiesc să o serbeze pe suverană într-un mod inedit, cântând.

În contextul în care un număr mare de danezi sunt afectați de virusul COVID-19, Regina Margareta a II-a a Danemarcei are o rugăminte specială în legătură cu viitoarea aniversare a 80 de ani din 16 aprilie. Cu ocazia zilei de naștere, danezii trimit către Palatul Amalienborg buchete de flori, dar în acest an Majestatea Sa îi roagă pe cetățeni ca să le trimită vârstnicilor aflați în dificultate un gând bun și un buchet de flori. Pe lângă această schimbare, danezii nu se vor mai deplasa la Palatul Galben pentru a scrie în registrul de felicitări, ci vor transmite urările de bine pe site-ul Casei Regale.

Ziua Reginei Margareta a II-a trebuia sărbătorită printr-o serie de evenimente (asemănătoare cu cele de la aniversarea a 75 de ani) care să celebreze viața și munca șefului de stat danez, cu pompă și splendoare, având loc plimbări cu trăsura, o recepție la Primăria Copenhaga, o cină privată și un bal  la Castelul Fredensborg. 

Sursa: kongehuset.dk

Din cauza noului coronavirus, Regina a luat decizia de a fi anulate toate activitățile și evenimentele din luna aprilie. Participarea Familiei Regale la alte evenimente oficiale ale programului în săptămânile următoare este de asemenea anulată. Pe lângă acestea, Regina și-a anulat tradiționala ședere la Castelul Marselisborg de Paște și s-a stabilit la Castelul Fredensborg.

Cum sărbătoarea zilei de naștere a Reginei a fost anulată, poporul danez a luat problema în propriile mâini. Danezii vor ca Regina să fie sărbătorită. Dacă ei nu se pot reuni pentru a sărbători, o să o sărbătorească pe Regină la o distanță sigură.

Grupul de facebook ”Danemarca cântă pentru regină” îndeamnă danezii să cânte pe străzi, drumuri, balcoane, pe fereastră sau oriunde sunt pe 16 aprilie la prânz în timp ce respectă toate regulile de siguranță existente în prezent în întreaga lume pentru a încerca să oprească răspândirea COVID-19. Grupul a fost creat de Kim Bruhn, ca răspuns la situația foarte neobișnuită din țară acum și are ca descriere: ”Comunitatea este intactă, stăm împreună păstrând distanța. Ridică steagul, flutură steagul, împărtășește ziua cu familia, copiii și nepoții la distanța corespunzătoare de siguranță coronavirus”.

În privința virusului COVID-19, Regina Danemarcei s-a adresat națiunii pe 17 martie din Castelul Fredensborg, îmbrăcată în roșu, fiind o referire la drapelul național, și a purtat o broșă pe care a primit-o de la tatăl ei în urma referendumului care i-a confirmat dreptul de a deveni moștenitoare a tronului, acesta fiind considerat un gest puternic și plin de înflăcărare.

În mesajul adresat națiunii Majestatea Sa a spus că coronavirusul se răspândește ”ca inelele în apă” și a creat o situație înspăimântătoare și o nouă realitate pentru mulți. Regina a chemat danezii să urmeze îndrumările autorităților și le-a mulțumit tuturor celor care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. De asemenea, le-a reamintit că fiecare pierdere din cauza virusului COVID-19 a fost personală, spunând că ”un copil poate pierde bunica, o fiică, tatăl său, soția soțului ei. Brusc, prietenii nu vor mai fi acolo ”.

Regina daneză a încheiat discursul cu cuvinte de reflecție: ”Este cu adevărat firesc că suntem îngrijorați, dar să începem să sperăm din nou în această perioadă dificilă. Gândurile mele se îndreaptă către fiecare persoană din această țară cu dorințele mele de speranță, curaj și încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.