Regele Suediei: deși s-ar putea să fie greu, nu uitați, nu sunteți singuri

0
819
Sursa: Sven-Åke Visén / SVT

Pe 5 aprilie, ziua în care catolicii au sărbătorit Duminica Floriilor, Regele Carl al XVI-lea Gustaf s-a adresat suedezilor prin intermediul televiziunii naționale. Acesta a transmis un mesaj în legătură cu virusul COVID-19, asigurându-i pe suedezi că nu sunt singuri în această luptă.

Majestatea Sa a început discursul cu o referire la tradiționalul său mesaj din Duminica Floriilor pe care îl transmite în fiecare an și cum această zi are o însemnătate aparte pentru că marchează începutul Săptămânii Sfinte de până la Paște, ”Duminica Floriilor, marchează începutul acestei săptămâni solemne”. 

La fel ca și în cazul altor monarhi din Europa, monarhul suedez le-a mulțumit tuturor cadrelor medicale care se implică în această criză sanitară, fiindu-le recunoscător pentru toate sacrificiile pe care le fac. ”Haideți să ne îndreptăm gândurile către toți cei care lucrează pentru a ne asigura că restul Suediei continuă să funcționeze – în ciuda constrângerilor situației și în ciuda riscurilor pentru propria lor sănătate.

Sărbătoarea Paștelui este o sărbătoare cu o importanță deosebită în viața oricărui credincios, iar suedezii nu fac excepție de la această regulă. În fiecare an de sfintele sărbători pascale suedezii sărbătoresc în comunitate, fie că merg la biserică sau petrec alături de familie și prieteni, ei sunt împreună.

Din cauza crizei sanitare, Regele Suediei îi roagă pe supușii săi ca în acest an să se gândească la binele comun și să stea acasă. Chiar dacă este trist faptul că nu se vor putea reuni, Majestatea Sa spune că ”vor mai fi sărbători pascale” și face un apel la responsabilitate deoarece ”va trebui să trăim cu alegerile pe care le luăm astăzi, pentru multă vreme. Acestea vor avea impact asupra multor persoane.

În vârstă de aproape 74 de ani, Regele Carl al XVI-lea Gustaf a văzut cum țara sa a trecut prin multe și de fiecare dată a izbutit. ”Un lucru pe care l-am învățat este acesta: oricât de profundă sau lungă ar fi o criză, aceasta va ajunge la final”. ”Călătoria este lungă și grea. Dar până la urmă, lumina triumfă asupra întunericului și vom putea simți din nou speranța.

Suveranul suedez le-a transmis cetățenilor săi în încheierea discursului televizat că  ”deși s-ar putea să fie greu, nu uitați: nu sunteți singuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.