Aceast proiect este metoda Lituaniei de a oferi sprijin întreprinderilor care au fost afecate de criza coronavirusului. Bugetul proiectului este de 110 milioane de euro, o sumă ce ”va permite garanții publice privind împrumuturile pentru sprijinirea economiei Lituaniei în timpul epidemiei de coronavirus”, conform spuselor comisiei.

Astfel, Lituania va ajuta respectivele firme prin limitarea pagubelor generate de noul coronavirus, permițându-le să-și continue activitatea economică, în prezent și pe viitor. Nu doar întreprinderile mici și mijlocii vor fi susținute, dar și firmele mari care au întâmpinat dificultăți și se află într-o situație problematică.

Impactul negativ asupra economiei mondiale, datorită noii pandemii, este unul major. Din această cauză, tot mai multe țări din întreaga lume au început să ofere suport financiar atât companiilor naționale, cât și cetățenilor acestora care au cea mai mare nevoie.

Oficialii lituanieni au afirmat că au de gând să pună la dispoziție mai mult de 800 de milioane de euro, în total, pentru a ajuta companiile aflate la nevoie. Acest ajutor va veni sub forma împrumuturilor bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.