Ultimele declarații ale Ministrului Afacerilor Interne privind desfășurarea sărbătorilor pascale

0
720

Acordul Patriarhiei Române și Ministerului Afacerilor Interne din 14 Aprilie 2020, privind desfășurarea sărbătorilor pascale, se modifică.

Slujbele religioase din noaptea de Înviere vor avea loc fără participarea credincioșilor, iar pâinea binecuvântată stropită cu agheasmă și vin, sfințită, va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntarii din parohii, la solicitarea acestora.

Sfânta lumină va fi distribuită, la fel, de către personalul clerical împreună cu maxim cinci voluntari, aceștia purtând echipament de protecție, mască și mănuși, astfel, persoanele desemnate vor respecta reglementările prevăzute în ordonanțele militare, având asupra lor cartea de identitate și, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braț, precum și un ecuson cu datele de identificare ștampilate de parohie.

Briefing de presă susținut de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela #MarcelVela #PalatulVictoria

Briefing de presă susținut de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela#MarcelVela #PalatulVictoria

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 15 aprilie 2020

“Credincioșii vor primi Paștile și sfânta lumină din pragul casei sau de la fereastră, fără a ieși în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de asociația de proprietari sau de chiriaș, care va purta echipament de protecție, mască și mănuși.
În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne, aflate în misiune în noaptea de Înviere, vor distribui Sfânta Lumină acestor unități, precum și centrelor sociale și centrelor de carantină.
Structurile coordonate de către MAI, poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri, poliție locală și cadre ale Ministerului Apărării Naționale, vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și a Sfintei lumini, precum și, respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanțele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului Coronavirus.” –
a declarat Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, într-un briefing de presă care a avut loc în seara zilei de 15 aprilie, la Palatul Victoria.

Ministrul i-a mulțumit Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru înțelegere și colaborare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.