Declarațiile Președintelui despre o nouă lună de stare de urgență

0
748

Astăzi, în prima zi a stării de urgență prelungită, “nu avem nici un motiv de relaxare”, declară Președintele Statului, Klaus Iohannis.

“Este regretabil că, de multe ori, cele mai bune intenții crează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu așa-zisul acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil, intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români nu au înțeles că nu este cazul să ne relaxăm”, spune Domnul Iohannis.

Cuvântul de ordine al Președintelui rămâne același: “Stati acasă!”.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Președintele a specificat că va solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, pentru a găsi o nouă formulare a pricipiului “Stați acasă!” și care se încadrează perfect în solicitările ce prelungesc starea de urgență.

Mesajul de încheiere a Președintelui, îndeamnă poporul român să țină cont de restricțiile implementate, de altfel, acestea vor avea urmări neplăcute: “Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care-l spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Orgaizația Modială a Sănătății: -Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

În numai ultima zi, s-au înregistrat 20 de decese și peste 40 de persoane infectate din totalul de peste 7200 de cazuri de pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.