FMI oferă sprijin pentru 25 de state afectate de Coronavirus

0
579

Fondul Monetar Internațional a aprobat pe 13 aprilie acordarea de sprijin financiar pentru cele mai puțin dezvoltate state membre pentru a combate efectele pandemiei.

Ajutorul are scopul de a acoperi obligațiile acestor state în ce privește datoriile lor către FMI pentru următoarele 6 luni, pentru ca acestea să își poată concentra toate resursele proprii pentru a răspunde nevoilor sistemului medical. Mai mult decât atât, organizația încearcă să obțină mai multe contribuții din partea membrilor pentru a putea extinde perioada pentru care oferă acest sprijin la doi ani.

Țările care vor beneficia de aceste fonduri sunt Afghanistan, Benin, Burkina Faso, Central African Republic, Chad, Comoros, Congo, D.R., The Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Liberia, Madagascar, Malawi, Mali, Mozambique, Nepal, Niger, Rwanda, São Tomé and Príncipe, Sierra Leone, Solomon Islands, Tajikistan, Togo și Yemen.

De asemenea, FMI și Banca Mondială au cerut statelor dezvoltate să sisteze colectarea datoriilor de la țările subdezvoltate până în iunie 2021, idee sprijinită și de secretarul general al ONU. Miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din G7 și G20 au fost de acord în cadrul întâlnirilor virtuale cu suspendarea datoriilor cel puțin până la finalul acestui an.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.