Regina Elisabeta a II-a: Oricât de neagră pare moartea, lumina şi viaţa sunt mai puternice

0
800
Sursa: Twitter-ul Familiei Regale Britanice

În contextul crizei sanitare, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a s-a adresat britanicilor de două ori în aceeași săptămână, vorbind despre credință, speranță, unitate și despre un viitor mai bun.

Sâmbătă, Familia Regală Britanică a postat pe contul de Twitter un mesaj audio al Reginei Elisabeta a II-a. În calitate de cap al Bisericii Anglicane, monarhul britanic s-a adresat supușilor în primul său mesaj de Paște, și vorbește despre importanța luminii care depășește întunericul și despre speranța pe care Paștele o simbolizează.

Multe religii au festivaluri care sărbătoresc lumina depășind întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoțite de aprinderea lumânărilor. Pare să se vorbească la fiecare cultură și apelează la oameni de toate credințele și de la niciuna. Sunt aprinse pe torturi de ziua de naștere și pentru a marca aniversările familiei, unde ne adunăm fericiți în jurul unei surse de lumină. Ne unește.

Majestatea Sa consideră că în mod normal de sfintele sărbători pascale creștinii ar aprinde lumânări împreună, reprezentând vestea învierii lui Hristos, dar din cauza pandemiei anul acesta va fi diferit. ”Paștele nu este anulat; într-adevăr, avem nevoie de Paște la fel de mult ca oricând” și ”doar păstrând distanța îi păstrăm pe ceilalți în siguranță”. 

Regina își încheie mesajul făcând o referință la speranță. “Descoperirea lui Iisus înviat în prima zi de Paşte le-a oferit celor care-l urmau noi speranţe şi un scop nou, şi cu toţii avem ce învăţa de aici. Ştim că noul coronavirus nu ne va învinge. Oricât de neagră pare moartea, în special pentru cei care suferă îndureraţi, lumina şi viaţa sunt mai puternice. Fie ca flacăra vie a speranței de Paște să fie un ghid constant, în timp ce ne confruntăm cu viitorul.

Al doilea mesaj a fost de Duminica Floriilor, fiind unul televizat. În timp ce discursul de Crăciun al Reginei este un eveniment anual, acest discurs vine în contextul celei mai grave crize de sănătate de până acum. 

Discursurile televizate sunt o raritate Regina adresându-se doar în perioadele de criză și de durere. În cei 68 de ani de domnie, au fost doar 4 discursuri televizate: când a avut loc Războiul din Golf din 1991, moartea Prințesei Diana în 1997 și a Reginei-Mamă Elisabeta în 2002 și în 2012 la jubileul de diamant.

Majestatea Sa a făcut trimitere la perioada celui de-al Doilea Război Mondial, asemănând măsurile luate pentru gestionarea crizei sanitare cu măsurile din timpul războiului și că la fel ca atunci, unitatea poporului va ajuta la depășirea situației. ”Împreună ne confruntăm cu această boală și vreau să vă asigur că dacă rămânem uniți și hotărâți, atunci o vom depăși.

La fel ca în cazul altor monarhi, și-a exprimat recunoștința față de toți cei care se luptă pentru combaterea coronavirusului și a îndemnat ca oamenii să stea acasă. ”Sunt sigură că națiunea mi se va alătura pentru a vă asigura că ceea ce faceți este apreciat și că fiecare oră din munca grea ne aduce mai aproape de revenirea la vremuri mai normale.

Majestatea Sa recunoaște că avem un drum lung de parcurs, dar vom vedea și zile mai bune și își păstrează speranța că ”vom reuși, și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”. În încheierea discursului a transmis că ”ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce mai avem încă de îndurat, zile mai bune se vor întoarce: vom fi din nou cu prietenii; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.