Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că va amâna festivitățile de Ziua Victoriei din 9 mai, pe fondul pandemiei COVID19. Aceasta ar fi fost cea de a 75-a aniversare celebrată.

Decizia a fost luată după ce mai mulți veterani ruși au cerut președintelui și Kremlinului să anuleze evenimentul, fiind îngrijorați de sănătatea și siguranța celor ce vor participa. Putin a fost de acord cu această idee, dar a specificat că, deși festivitățile nu vor mai avea loc pe 9 mai, evenimentul se va ține mai târziu anul acesta, când va exista posibilitatea.

Până acum, guvernul rus și Putin considerau că nu este necesară amânarea acestor festivități, dar având în vedere faptul că în ultimele săptămâni numărul de cazuri noi a crescut rapid, aceștia și-au schimbat opinia.

Ziua Victoriei este o sărbătoare anuală care comemorează sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, precum și capitularea germanilor naziști în 1945. În alte cuvinte, marchează victoria Rusiei Sovietice.

Celebrarea acestei zile se desfășoară printr-o paradă militară nemaipomenită și bine organizată, în care mărșăluiesc mii de militari ruși. De asemenea, la aceasta se pot observa și diferitele mașini de război ale Rusiei, precum tancuri, camioane de rachete, avioane militare și altele. Aniversarea este susținută în Piața Roșie, din Moscova.

Anul acesta ar fi fost considerat unul foarte important, deoarece Putin avea planificat un eveniment deosebit și mult mai elaborat, în comparație cu cele anterioare. La acest eveniment au fost invitați mai mulți lideri mondiali, printre care Donald Trump, Xi Jinping, Emmanuel Macron, precum și alți oficiali politici majori, de exemplu Angela Merkel. Mai mult de atât, toate acestea ar fi durat 4 zile consecutive, timp în care ar fi fost prezentate și noile invenții militare ruse, cum ar fi cele mai recente sisteme de rachete.

Nu numai Ziua Victoriei a fost amânată, dar și alte organizări din această perioadă, care constau în adunări în masă, au fost supuse acelorași măsuri. Putin a afirmat că ”riscurile asociate epidemiei, al cărui maxim nu a trecut încă, sunt extrem de mari”. El a mai adăugat faptul că ”acest lucru nu-mi dă dreptul de a începe pregătirile pentru paradă și alte evenimente majore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.