Premierul rus, Mikhail Mishustin, testat pozitiv cu COVID-19

0
845
Sursa: tass.ru

Premierul rus, Mikhail Mishustin, într-o ședință cu președintele Vladimir Putin a anunțat că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și l-a nominalizat pe prim-vicepremierul Andrei Belousov ca prim-ministru interimar.

Anunțul făcut de premierul rus din timpul ședinței a fost înregistrat și apoi difuzat și pe televiziunea de stat Russia 24: ”tocmai am aflat că în urma testelor efectuate pentru noul coronavirus, rezultatul este pozitiv, și conform regulilor de autoizolare va trebui să mă autoizolez pentru siguranța colegilor mei”. În afară de acest anunț, premierul rus nu a spus dacă are simptomele COVID-19 și nu a dat vreo informație despre starea sa de sănătate.

Conform autorităților ruse, persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus și au simptome ușoare sau sunt asimptomatici, le este permis să rămână acasă. Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat că acesta își va petrece perioada de autoizolare la un spital sub supravegherea medicilor, fără a dezvălui locația exactă în care va fi tratat premierul. Totuși, nu este clar dacă spitalizarea lui Mishustin reflectă gravitatea stării sale sau este doar o precauție suplimentară.

Fiind în incapacitatea exercitării funcției, la recomandarea lui Mishustin, Vladimir Putin a semnat decretul de numire a unui premier interimar. ”Guvernul va continua să funcționeze ca de obicei, intenționez să fiu în contact activ prin telefon și video cu privire la toate problemele majore. Ca interimar, propun candidatura lui Andrei Removich Belousov (prim-vicepremier)”, a spus Mishustin.

Putin a declarat: ”Ce ți s-a întâmplat ție i se putea întâmpla oricui. Oricât de mult limitezi contactele, este imposibil să eviți contactul cu oamenii în timp ce iei decizii. […] Vreau să vă urez o recuperare cât mai rapidă, să vă faceți bine.” Președintele rus l-a asigurat pe Mishustin că indiferent de situația în care se află, deciziile nu vor fi luate fără consultarea sa, chiar dacă în Rusia premierul doar supraveghează economia și răspunde în fața președintelui.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, care conduce un grup guvernamental însărcinat cu gestionarea virusului, a declarat că premierul a fost supus unor teste periodice și a respectat cu strictețe protocoalele de siguranță pentru a evita expunerea sau răspândirea virusului. ”Este un semnal pentru noi toți – să lăsăm populismul” a spus Sobyanin cu privire la ridicarea restricțiilor; rușii aflându-se în izolare de la sfârșitul lunii martie.

În această săptămână, Rusia a depășit China și Iranul în numărul de cazuri confirmate cauzate de pandemia globală, depășind joi numărul de 100.000 de cazuri confirmate și de 1.073 de persoane decedate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.