Forumul Economic Mondial a publicat recent un raport, conform căruia se prezintă faptul că anumite grupuri etnice sunt mult mai vulnerabile la COVID19 în comparație cu restul populației.

Raportul sugerează că, deși ponderea afro-americanilor din statele respective este mult mai mică, raportată la întreaga populație, aceștia reprezintă majoritatea cazurilor de persoane afectate și/sau ucise de COVID19. Acest lucru se întâmplă nu numai în SUA, dar și în Marea Britanie, unde diferite grupuri etnice, în general imigranți, sunt afectate în mod disproporționat față de restul populației.

Unul din motivele identificate care reflectă de ce se întâmplă acest lucru, este inegalitatea economică și socială în cadrul populației. De asemenea, imigranții acestor state reprezintă forța de muncă principală care menține stabilă economia și se asigură că nu stagnează. Mai mult de atât, ei reprezintă majoritatea muncitorilor din prima linie ce lucrează în sistemul de sănătate.

Acestea sunt doar câteva idei care se consideră a fi motivul pentru care respectivele grupuri etnice sunt mai afectate de COVID19 decât restul populației. De când a început pandemia, mai mulți experți din sistemul de sănătate au observat o creștere rapidă a acestei disproporționalități și au încercat să determine care este cauza acesteia.

Experții respectivi sugerează că aceasta este o problemă majoră și că trebuie adresată cu grijă și rezolvată cât mai devreme. Dovezi pentru aceste discrepanțe se găsesc în rapoartele emise de statele americane, în care se prezintă date privind efectul COVID19 în rândul populației, împărțită pe rase și grupuri etnice. De altfel, mai multe comunicări ale anumitor instituții din Marea Britanie confirmă această problemă.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, puteți accesa link-ul din tweet-ul de mai sus. De asemenea, în cadrul raportului publicat de FEM puteți găsi alte câteva link-uri către diferite publicații ce abordează această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.