Marea Britanie se află într-o circumstanță îngrijorătoare datorată fluxului de migranți ilegali care ajung în țară. Această problemă s-a agravat și mai mult în ultimul timp, numărul de migranți ilegali ajungând la noi recorduri zilele anterioare. Ca fapt divers, autoritățile nu par să răspundă corespunzător la această situație.

Nigel Farage, politician britanic și liderul Brexit-ului, continuă să semnalizeze faptul că imigrația ilegală a ajuns la un nou nivel extrem de îngrijorător și deranjant. El îndeamnă constant autoritățile britanice să ia măsuri mai aspre pentru a redresa această problemă. Mai mult de atât, acesta a solicitat autorităților explicații publice pentru delăsarea și nepăsarea față de circumstanțele prezente, dar fără prea mult succes.

Fiind foarte perseverent în misiunea lui, Nigel a atras asupra sa atenția autorităților, dar nu într-un mod pozitiv. Acesta, conform informațiilor oferite de el, a fost abordat de către autorități în mai multe ocazii. Recent, poliția britanică l-a amenințat pe liderul Brexit-ului, încercând să-l oprească din a oferi imformații despre noile valuri de migranți ilegali. El a dezvăluit că polițiștii au încercat să-l intimideze prin diferite metode și să-l șantajeze cu scopul de a-l reduce la tăcere.

Eforturile autorităților au fost, fără prea mare uimire, inutile și în zadar, deoarece Nigel Farage continuă să adreseze acest subiect afirmând că ”Nu voi fi redus la tăcere”.

Mai mult de atât, politicianul britanic este ridiculizat de anumite persoane care iau apărarea imigranților ilegali, acuzându-l de rasism, apatie și ”hate speech”. El a fost atacat verbal în mai multe instanțe pe rețelele de socializare, atât de indivizi, cât și de media prin diferite știri publicate. Deși multe persoane sunt împotriva lui, majoritatea îl susțin și sunt de acord că imigrația a devenit un pericol pentru stabilitatea socio-economică a țării.

Imigrația ilegală nu este o noutate, acest lucru se întâmplă de când lumea, iar Marea Britanie nu este singura care suferă de această problemă. Ce este alarmant este faptul că în ultimul timp acest lucru a devenit exponențial mai grav în cazul Marii Britanii, care deține un nou record de peste 150 de migranți care au încercat să intre pe teritoriul britanic în ultimele 24 de ore. Bineînțeles, acesta nu este un caz singular, având în vedere că tot mai multe valuri de migranți ilegali au ajuns pe pământul britanic cu ajutorul autorităților de la graniță.

Nici de Ziua Victoriei în Europa nu s-a dus lipsa migranților, fiind prezenți în număr mare aproape de litoralul Coastei de Sud a Regatului Unit. Nigel Farage și-a exprimat supărarea față de aceasta întâmplare, simțindu-se umilit de ziua unei celebrări naționale și, de altfel, dezamăgit de indiferența oficialilor politici. El a mai adăugat ideea că această situație a escaladat îndeajuns de mult încât o consideră a fi ”începutul unei invazii”.

De când cu apariția noii pandemii de coronavirus, migranții au gasit oportunități optime de a se infiltra pe teritoriul britanic fără a fi respinși. Conform Daily Mail, în Regatul Unit s-au infiltrat cel puțin 850 de migranți ilegali, inclusiv ultimul val, de la începutul carantinei și până în prezent. În plus, aceștia au publicat numărul de migranți care au ajuns în Marea Britanie doar în acest an și anume 1065 de persoane. Poate numărul respectiv nu reprezintă un motiv de alarmare pentru unii, dar având în vedere faptul că anual aproximativ același număr de imigranți ilegali ajung în Regatul Unit, se poate consemna ca fiind o problemă majoră.

Nigel Farage consideră că acest lucru destabilizează enorm de mult situația socio-economică a țării, fiind necontrolat și parțial (aproape complet) ignorat de autoritățile britanice și oficialii politici. Pe lângă asta, experții din acest domeniu confirmă că rata criminalității a crescut neliniștitor în ultimii ani, un factor crucial fiind numărul crescător de imigranți ilegali.

Farage condamnă principalele entități mass-media pentru ignoranța și nepăsarea acestora, precum și pentru favoritismele și înclinația lor politică. El le acuză că întorc în mod special privirea de la acest subiect, refuzând să pună în lumină situația incredibilă cu care Marea Britanie se confruntă în prezent. Acest fapt este motivul pentru care respectivele entități își pierd credibilitatea, precum multe altele. Ele refuză să abordeze acest subiect deoarece nu doresc a fi considerate împotriva noului curent.

Chiar și astăzi un val considerabil de imigranți ilegali a ajuns aproape de teritoriul britanic, dar nu toate bărcile au fost oprite și indemnate să facă cale întoarsă de către autorități. Majoritatea au avut cale liberă, fiind ”supravegheate” de paza de coastă până au ajuns la destinație.

Desigur, numărul oficial ilustrat de către autorități, privind imigranții ilegali care ajung în Marea Britanie nu înseamnă că este neapărat cel real. Este posibil ca aceste informații să fie parțial filtrate, numărul real fiind mai mare decât am crede.

Rămâne de văzut cum va aborda Marea Britanie situația respectivă pe viitor și dacă va aplica măsuri mult mai drastice pentru a controla aceste fluxuri de migranți. De asemenea, rămâne de văzut dacă situația va escalada și dacă va duce la si mai multă instabilitate națională. Ce este sigur, este faptul ca Nigel Farage va continua să lupte pentru a rezolva această problemă, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.