Japonia anunță încetarea stării de urgență în majoritatea regiunilor din țară

0
527
Sursa: weartv

Premierul Japoniei, Shinzo Abe a anunțat astăzi că starea de urgență decretată acum o lună va fi ridicată în 39 dintre cele 47 prefecturi ale țării. Decizia nu vizează însă marile zone metropolitane precum Tokyo și Osaka, unde măsurile de urgență menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus rămân în vigoare.

Guvernul nipon a decretat starea de urgență luna trecută pe teritoriul a șapte prefecturi, iar în 4 mai aceasta a fost extinsă în toată țara și prevăzută să rămână în vigoare până la sfârșitul lunii. Semnalând însă o scădere recentă a cazurilor de infecție cu COVID-19, oficialii de la Tokyo au decis să înceapă ridicarea treptată a măsurilor de urgență, în speranța atingerii unui echilibru între conținerea pandemiei și reluarea activităților economice.

Deși nerespectarea prevederilor de distanțare socială nu a fost sancționată legal, arhipelagul japonez a înregistrat o scădere marcantă a circulației persoanelor în ultima lună, ceea ce a și dus la o scădere a numărului de îmbolnăviri. Miercuri au fost înregistrate doar 55 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 pe întreg teritoriul țării, dintre care 10 au fost depistate la Tokyo.

În ciuda ridicării parțiale a stării de urgență, Abe a cerut rezidenților să rămână precauți și să evite zonele aglomerate pe cât posibil: ‘Chiar și după ridicarea stării de urgență…virusul continuă să existe cu siguranță’ a declarat acesta într-o conferință de presă. În opt prefecturi- Hokkaido, Tokyo, Chiba, Saitama, Kanagawa, Osaka, Hyogo și Kyoto- măsurile anterioare rămân încă în vigoare, având în vedere că în marile centre urbane șansele apariției unui focar de infecție sunt mai crescute.

La momentul actual, în Japonia au fost confirmate aproximativ 16 000 de cazuri de COVID-19 și 680 de decese, un bilanț mai puțin îngrijorător în comparație cu cel al Statelor Unite sau al unor state europene.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.