Organizația Internațională pentru Migrație a îmbunătățit aplicația MiTA pentru migranții din Balcanii de Vest

0
628
twitter.com

Aplicația de traducere MiTA a fost actualizată recent de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) pentru a ajuta migranții din zona Balcanilor de Vest în contextul pandemiei de COVID-19. Aceasta cuprinde acum o nouă rubrică ce facilitează comunicarea dintre autoritățile locale și migranții aflați într-o zonă de risc.

“Comunicarea eficientă într-o limbă pe care o pot înțelege atât migranții cât și autoritățile locale este foarte importantă pentru a identifica nevoile imediate ale migrantului și a-i oferi un răspuns adecvat”, a declarat managerul programului din cadrul OIM Serbia, Donatella Bradic.

Aplicația conține o secțiune cu 52 de întrebări și răspunsuri legate de identitate, proceduri de călătorie, sănătate și nevoi urgente de protecție pe care utilizatorul le poate accesa, atât în scris, cât și în format audio, într-una dintre cele 12 limbi disponibile.

Limbile incluse în aplicație sunt engleza, macedoneana, albaneza, bosniaca/muntenegreana/sârba, franceza, turca, araba, paștuna, urdu, kurda, somaleza și persana. Acestea au fost selectate după frecvența limbilor vorbite de migranții din zona Balcanilor de Vest.

MiTA poate afișa și o hartă a lumii și un calendar disponibil în format gregorian și islamic, pentru a-i ajuta pe migranți să explice autorităților traseul lor de călătorie. Aplicația poate fi descărcată gratuit și nu necesită conexiune la internet. De asemenea, MiTA nu salvează informațiile personale ale migrantului și nu este conectată la o bază de date externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.