Comisia Europeană prezintă strategiile în domeniul biodiversității și „De la fermă la consumator”

0
704

Comisia Europeană a lansat astăzi strategia în domeniul biodiversității și strategia „De la fermă la consumator”, componente cheie ale Pactului Verde European, pentru a proteja si regenera biodiversitatea continentului și pentru siguranța alimentară a europenilor.

Cele două strategii sunt complementare și propun „acțiuni și angajamente ambițioase ale UE pentru a combate declinul biodiversității în Europa și în întreaga lume și pentru a transforma sistemele noastre alimentare în standarde mondiale pentru durabilitatea competitivă, protecția sănătății umane și planetare”, se menționează în comunicatul de presă al Comisiei. Lansarea celor două strategii a fost întârziată de pandemia de Covid-19 și subliniază rolul important pe care acestea îl au pentru pregăti Europa pentru posibile viitoare epidemii, dar și pentru revenirea din criza actuală.

Ca parte a strategiei în domeniul biodiversității, 30% din mările și terenurile Europei vor deveni până în 2030 zone protejate, iar pădurile seculare vor fi strict protejate. De asemenea, se propun restaurarea ecosistemelor degradate și asigurarea, de către fiecare stat membru, a unui trend pozitiv în conservarea habitatelor și speciilor protejate.

Prin strategia „De la fermă la consumator” se propune adaptarea lanțului alimentar pentru a avea un impact neutru sau pozitiv asupra mediului, asigurarea accesului la alimente suficiente, sănătoase și sustenabile pentru toți consumatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.