Donald Trump, criticat de foști membri ai stafului său și de colegi de partid

0
779

Președintele Statelor Unite a atras în ultima săptămână critici pentru felul în care a gestionat protestele Black Lives Matter nu numai de la adversari politici, ci și din partea unor foști membri ai stafului său și a unor senatori republicani.

„Ar trebui să folosești gaze lacrimogene ca să îți croiești drum pentru ca președintele să poată face fotografii? Răspunsul este nu,” a afirmat senatorul din Carolina de Sud, Tim Scott. Aceeași reacție au avut-o și alți colegi de partid ai săi, printre care Susan Collins, Ben Sasse sau James Lankford, făcând referire la declarațiile făcute de Donald Trump din Rose Garden, în care își asuma rolul de „președinte al legii și ordinii” și anunța că armata va fi folosită pentru a pune capăt protestelor.

Foști oficiali ai Casei Albe sau ai Pentagonului din timpul mandatului lui Trump au criticat și ei, mai aspru, deciziile președintelui de a interveni în forță chiar și împotriva unor protestatari pașnici. „Donald Trump este primul președinte din viața mea care nu încearcă să unească americanii – nici măcar nu pretinde că încearcă, ci încearcă să ne divizeze”, a declarat fostul Secretar al Apărării, Jim Mattis. John Kelly, fostul șef al Securității Interne, s-a declarat în acord cu Mattis, menționând anterior că nu este înțelept ca președintele să folosească armata împotriva cetățenilor americani într-o astfel de situație.

De asemenea, Mark Esper, actualul Secretar al Apărării, s-a opus acestei decizii, ordonând unui număr de 200 de soldați trimiși în capitala Statelor Unite să se întoarcă la baza militară de unde proveneau. Cu toate acestea, a revenit asupra ordinului la scurt timp, după o vizită la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.