Joe Biden și-a asigurat nominalizarea democraților pentru alegerile prezidențiale

0
711
Spencer Platt/Getty Images

În cursul zilei de 5 iunie, numărătoarea voturilor de la ultimele alegeri primare l-a propulsat pe Biden dincolo de pragul minim de delegați necesari pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

El va fi anunțat în mod formal drept candidatul democrat la Convenția Națională a Democraților, care a fost amânată din cauza pandemiei de Coronavirus până în luna august. Biden a obținut peste 1991 de delegați în urma alegerilor desfășurate pe 2 iunie în Washington D.C., Indiana, Maryland, Montana, New Mexico, Pennsylvania, Rhode Island și Dakota de Sud, după ce ultimul său contracandidat, Bernie Sanders, și-a încheiat campania în aprilie.

După câteva performanțe slabe în primele state care au votat, în luna februarie, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama a câștigat alegerile primare din Carolina de Sud, fiind următorul după Sanders ca număr de delegați obținuți. După ce Pete Buttigieg și Amy Klobuchar s-au retras și i-au oferit susținerea lui Biden, acesta a obținut victorii foarte importante în 10 dintre statele care au votat de Super Tuesday, devenind astfel favorit în fața lui Bernie Sanders. Senatorul din Vermont a pus capăt campaniei sale în aprilie și și-a declarat susținerea pentru Biden.

„A fost o onoare să concurez alături de unul dintre cele mai talentate grupuri de candidați pe care i-a prezentat Partidul Democrat – și sunt mândru să spun că vom avansa către alegerile generale ca un partid unit,” a declarat Biden la scurt timp după anunțul că a obținut delegații de care avea nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.