Decizie istorică pentru comunitatea LGBTQ facută de Curtea Supremă a SUA

0
700

Pe 15 iunie, Curtea Supremă a decis că angajații nu pot fi concediați pe baza orientării lor sexuale sau a identității de gen, deoarece acest lucru ar încălca legea federală. Datorită deciziei de ieri, persoanele LGBTQ sunt acum protejate de discriminarea la locul de muncă în toată țara.

„Un angajator care concediază un individ pentru că este homosexual sau transgender, concediază persoana respectivă pentru trăsături sau acțiuni pe care nu le-ar lua în considerare la persoane de alt sex,” a afirmat unul dintre judecători, Neil Gorsuch. Protejarea minorităților sexuale în fața discriminării la locul de muncă este posibilă mulțumită Legii pentru Drepturile Civile din 1964, care interzice discriminarea pe baza de sex.

Aceasta este cea mai importantă decizie judecătorească pentru comunitatea LGBTQ de la cea din 2015, prin care cuplurile de același sex beneficiază de dreptul de a se căsători. „Deși această hotărâre este o victorie uriasă pentru persoanele LGBTQ, încă mai există lacune semnificative în legile federale pe care Congresul trebuie să le acopere prin promulgarea Legii Egalității”, a declarat ieri un reprezentat al ACLU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.