Comisia Europeană lansează campania ‘Europe’s culture- close to you’, menită să reenergizeze turismul cultural european

0
678

Comisia Europeană a lansat astăzi ‘Cultura Europei- aproape de tine’, o campanie digitală axată pe promovarea turismului cultural durabil. Inițiativa are scopul de a relansa sectorul turistic european, grav afectat în urma pandemiei de coronavirus.

Criza de sănătate a avut un impact sever asupra economiei Uniunii Europene și în special asupra turismului, o industrie a cărei contribuții însumează o pondere de 10% în produsul intern brut UE. La începutul lunii mai, Comisia Europeană a prezentat un plan de recuperare a sectorului turistic, care vizează atenuarea impactului negativ cauzat de Covid-19 și relansarea treptată a turismului la nivel european.

Făcând parte din același pachet, campania lansată de Comisie astăzi încurajează relansarea turismului cultural, ce constituie 40% din întregul sector. Campania va avea ca scop promovarea ofertelor culturale existente în circumstanțele actuale, susținute de UE și partenerii săi, printre care expoziții de artă, situri naturale și culturale, târguri etc.

De asemenea, platforma web Re-open EU, elaborată cu ajutorul Centrului Comun de Cercetare a fost lansată de Comisie și conține toate informațiile relevante pentru plănuirea în siguranță a călătoriilor și vacanțelor în contextul actual. Platforma furnizează informații în timp real privind restricțiile de călătorie și măsurile de protecție impuse de statele membre, cât și ofertele turistice valabile și disponibilitatea mijloacelor de transport.

Comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret a declarat în această privință: ’În această vară este posibil să stăm mai aproape de casă pentru vacanțele noastre, dar asta nu înseamnă că nu putem avea un timp plăcut. În Europa, avem o multitudine de situri naturale și culturale de vizitat. Acesta este motivul pentru care, astăzi, sunt fericita să lansez „Cultura Europei – aproape de tine” pentru a ajuta europenii să descopere frumusețea și bogăția locurilor apropiate de casele lor, într-un mod sigur și durabil.’

Turismul este una dintre cele mai afectate sectoare economice în urma pandemiei, fiind în pauză încă din martie, ca rezultat al măsurilor de distanțare și restricțiilor de călătorie stricte. În ciuda strategiilor propuse de autoritățile europene și naționale privind redeschiderea sectorului pentru vară, pierderile economice sunt deja enorme. În această privință, OCDE anticipează o scădere de la 45% la 70% a economiei turismului, în funcție de durata crizei și de ritmul reluării activităților de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.