Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, testat pozitiv cu COVID-19

0
665
Sursa: Isac Nóbrega/PR

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunțat marți, 7 iulie 2020, într-o conferință de presă că a fost testat pozitiv cu COVID-19.

În momentul anunțului, Bolsonaro a spus despre virus că ”toată lumea știa că va ajunge mai devreme sau mai târziu la o parte considerabilă a populației. Pentru mine a fost pozitiv” . El a continuat spunând că ”nu există niciun motiv de teamă. Asta e viața. Viața merge înainte”. În timpul conferinței, președintele brazilian și-a dat masca jos și zâmbind a afirmat că el este bine. Cu toate acesta, președintele se află în categoria persoanelor cu risc ridicat de complicații, el având vârsta de 65 de ani.

Diagnosticul președintelui brazilian vine după 3 zile de la întâlnirea cu ambasadorul american, Todd Chapman. Invitația ambasadorului a fost făcută cu ocazia Zilei de Independență a SUA, iar la întâlnire au participat și alți membrii ai Guvernului Braziliei precum ministrul de Externe și ministrul Apărării.

După întâlnirea aceasta, la posturile de televiziune au apărut informații că duminică președintele a avut o temperatură ridicată și o tuse persistentă. Conform spuselor lui Bolsonaro, după ce s-a simțit rău, a decis ca luni să facă testul. 

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume după SUA, având peste 1.6 milioane de cazuri confirmate și peste 65.000 de morți. În condițiile acestea, Bolsonaro este cunoscut ca fiind printre personalitățile care minimalizează impactul virusului. 

În luna martie acesta a vorbit despre situația în care ar fi infectat cu noul coronavirus: ”Cu istoricul meu de sportiv, dacă aș fi infectat cu virusul, nu aș avea niciun motiv să-mi fac griji. Nu aș simți nimic sau ar fi cel mult doar puțină gripă.” 

Pe lângă această declarație a mai spus că “din câte am văzut până acum, există alte tipuri de gripă care au ucis mai mulți oameni decât acel coronavirus” și că ”după ce am fost înjunghiat, nu voi fi doborât de puțină gripă”.

De la începutul pandemiei, Bolsonaro a susținut că trebuie ca țara să se redeschidă, chiar dacă numărul de îmbolnăviri era în creștere. Pe lângă aceasta, a criticat guvernele locale pentru deciziile luate privind impunerea măștilor de protecție, a distanțării sociale și a închiderii plajelor. Pe lângă criticile aduse, el a participat la o serie de evenimente publice fără mască, chiar și atunci când regulile locale îi impuneau să poarte una.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.