Regina Elisabeta a II-a l-a înnobilat pe căpitanul Tom Moore

0
1083
Sursa: The Royal Family

Pe 17 iulie 2020, în curtea Castelului Windsor, Regina Elisabeta a II-a l-a înnobilat pe căpitanul Tom Moore, acesta fiind cunoscut pentru strângerea a 32 de milioane de lire pentru NHS (Sistemul Național de Sănătate).

Căpitanul Tom Moore, considerat de către Press Association ”o inspirație”, este un veteran din al Doilea Război Mondial care în luna aprilie cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, a parcurs de 100 de ori lungimea grădinii sale pentru a colecta bani în beneficiul NHS.

Inițiativa sa a avut obiectivul de a strânge 1.000 de lire până la aniversarea centenarului, dar donațiile primite au ajuns la suma de 32 de milioane de lire, depășind așteptările căpitanului. Banii strânși au fost donați NHS-ului pentru a ajuta cadrele medicale în lupta cu noul coronavirus. 

Datorită acestei ambițioase inițiative, ministrul Sănătății, Matt Hancock, la începutul unei conferințe de presă a spus ”Vreau să aduc un omagiu special astăzi căpitanului Tom Moore. Căpitan Tom, eşti o inspiraţie pentru noi toţi şi îţi mulţumim”. Pe lângă felicitările ministrului Sănătății, căpitanul a mai primit și din partea premierului britanic și al șefului Statului Major.

După succesul din campania de strângere de fonduri, acesta a declarat presei britanice: ”Cred că e absolut enorm. În niciun moment, când am început acest exerciţiu, nu am anticipat că vom obţine ceva nici măcar apropiat de atâţia bani. Nu face decât să demonstreze că oamenii au un mare respect pentru probleme referitoare la Serviciului Naţional de Sănătate şi este cu adevărat uimitor că oamenii au donat atât de mulţi bani”.

Datorită contribuției sale, premierul britanic l-a nominalizat în luna mai pe căpitanul Moore pentru înnobilare, dar din cauza pandemiei ceremoniile regale au fost suspendate. Făcându-se o excepție și respectându-se regulile de distanțare socială, la Castelul Windsor Regina Elisabeta a II-a utilizând sabia tatălui său, Regele George al VI-lea, l-a înnobilat pe căpitanul Tom Moore și i-a mulțumit personal veteranului: ”Vă mulțumesc foarte mult, este o sumă uimitoare de bani pe care ați strâns-o!”. După ceremonie, veteranul a spus că ”aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o puteam obține de la Majestatea Sa. Ce mi-aș mai putea dori? Aceasta a fost o zi absolut magnifică pentru mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.