Al doilea val pandemic? Boris Johnson avertizează statele europene

0
507
Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a sugerat marți (28 iulie) că unele țări din Europa continentală ar putea avea un al doilea val de infecții cu coronavirus. Într-un interviu acordat echipei de la Sky News, Johnson a amintit statelor europene cât de ridicat este riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și a apărat decizia guvernului său de a-i pune în carantină pe călătorii care se întorc din Spania, timp de două săptămâni.

Ceea ce trebuie să facem este să luăm măsuri rapide și decisive”, a declarat el marți, într-o vizită la Nottingham.

Să fim foarte clari cu privire la ceea ce se întâmplă în Europa: Printre unii dintre prietenii noștri europeni, mă tem că începeți să vedeți în unele locuri semnele unui al doilea val de pandemie“, a adăugat premierul.

Guvernul Britanic, care are autoritate asupra puterilor de sănătate în Anglia, și administrațiile delegate în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord a schimbat poziția cu privire la Spania, având în vedere creșterea numărului de cazuri coronavirus. De asemenea, a sfătuit populația să amâne călătoriile nejustificate atât în Spania, cât și în Insulele Baleare și Canare.

Care este poziția Spaniei?

Pedro Sanchez, premierul spaniol, consideră că măsurile impuse de guvernul britanic sunt nejustificate și menționează că se află în discuții cu autoritățile britanice pentru a le îndemna să se răzgândească

În cea mai mare parte a Spaniei, incidența este foarte mult inferioară, chiar și numerelor înregistrate în Marea Britanie.“, declară Sanchez.

Cu toate acestea, sfaturile Guvernului Britanic în legătură cu deplasările spre Spania rămân valabile, urmând să fie actualizate și pentru alte state europene, în funcție de evoluția situației.

Mă tem că dacă vedem semne ale unui al doilea val în alte țări este într-adevăr datoria noastră, datoria noastră, să acționăm rapid și decisiv pentru a opri călătorii care se întorc din acele locuri de însămânțare a bolii aici, în Marea Britanie.“, a mai declarat Boris Johnson.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.