Robert O’Brien, consilierul pentru Siguranță Națională al lui Donald Trump, testat pozitiv cu coronavirus

0
740

Robert O’Brien, consilierul pentru Siguranță Națională al președintelui SUA, Donald Trump, a fost depistat cu noul coronavirus, conform afirmației unui oficial citat de CNN. 

O’Brien este oficialul cu rangul cel mai înalt din cadrul Administrației de la Washington care a fost diagnosticat până acum de COVID-19. El este al patrulea consilier al Securității Naționale al lui Donald Trump și în timpul pandemiei de coronavirus a fost în general nevăzut. 

Nu se știe cu certitudine când a avut loc ultima întâlnire dintre O’Brien și Trump. Ultima apariție publică a celor doi a fost acum mai bine de două săptămâni, pe 10 iulie 2020, la sediul Comandamentului Sudic al Statelor Unite din Miami. 

Conform unei declarații de la Casa Albă, Robert O’Brien are „simptome ușoare, s-a autoizolat și lucrează dintr-o locație sigură”. Rezultatele testelor lui O’Brien au fost confirmate mai întâi reporterilor înainte ca personalul său să fie informat oficial. Câțiva angajați ai consiliului Național de Securitate au declarat că nu au fost informați în legătură cu rezultatul pozitiv și că au aflat din presă. 

O’Brien, unul dintre principalii asistenți ai lui Trump, s-a întors recent din Europa, unde el și cu adjunctul său s-au întâlnit cu oficialii din Marea Britanie, Franța, Germania și Italia. 

Un oficial de la Casa Albă a declarat că O’Brien lucrează de acasă încă de săptămâna trecută. O sursă cunoscută a afirmat că acesta a fost ultimul la birou joi, când a părăsit brusc clădirea. Declarația de la Casa Albă spune că „nu există riscul expunerii președintelui sau a vicepreședintelui”. 

Larry Kudlow, consilierul șef al Casei Albe, a declarat reporterilor că una dintre fiicele lui O’Brien are coronavirus și așa crede acesta că l-ar fi putut contacta. 

Șeful Consiliului de Securitate Națională a fost însoțit în călătoria din Europa de agenți ai Serviciilor Secrete, angajați și mai mulți reporteri. Imagini din călătorie au arătat că O’Brien nu purta mască, dar nici nu a păstrat distanța socială. 

De asemenea, O’Brien s-a întâlnit pe 14 iulie 2020 cu Emmanuel Bonne, principalul consilier al politicii externe a președintelui Emmanuel Macron. Bonne are contact cu președintele Macron de mai multe ori pe zi. 

La doar câteva zile, Macron și Bonne s-au deplasat la Bruxelles pentru negocieri în cadrul Summit-ului Consiliului European. Joi, O’Brien, deja întors la Washington, a anulat brusc o întâlnire cu un alt oficial european, spunând că a fost „din motive personale”. 

În contextul răspândirii pandemiei, atât președintele, cât și alți oficiali și angajați ai Casei Albe nu au susținut purtarea măștii sau distanțarea socială, spunând că sunt testați de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, mai multe persoane din cadrul Casei Albe sau în legătură cu aceasta au fost testate pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.