Marș în Germania împotriva restricțiilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

0
560

Peste 15 mii de persoane au participat sâmbătă, 1 august, la un marș împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În cadrul evenimentul desfășurat în zona Brandenburg, în centrul Berlinului, protestatarii au cântat „Suntem oameni liberi”, și au dansat pe ritmul melodiei „We Will Rock You” a formației Queen. Pancardele, cu texte precum scrie „Noi facem gălăgie pentru că voi ne furați libertatea” sau „Gândește! Nu purta mască”, au fost ridicate ore întregi.

Cererea noastră este să ne întoarcem la democrație“, a declarat un protestatar care a refuzat să-și dea numele. “Masca care ne înrobește trebuie să dispară.

La protest participă și militanți ai grupurilor de extremă-dreapta care poartă steagul imperial german.

Doar câțiva oameni de știință din întreaga lume care urmează exemplul guvernului sunt auziți“, a declarat protestatarul Peter Konz. Cei care au opinii diferite “sunt tăcuți, cenzurați sau discreditați ca apărători ai teoriilor conspirației“.

Sursa: Reuters/ Fabrizio Bensch

Primarul capitalei germane, Michael Müller, le-a cerut demonstranților să respecte regulile de distanțare și să poarte măști de protecție, iar Saskia Esken, al cărei partid este partenerul de coaliție al cancelarului Angela Merkel a condamnat marșul.

Nu numai că ne pun în pericol sănătatea, dar ne pun în pericol succesele împotriva pandemiei“, a scris aceasta pe Twitter .


“Mii de #Covidioten sărbătoresc în #Berlin “al doilea val”, fără mască. Nu numai că ne pun în pericol sănătatea, dar ne pun în pericol succesele împotriva pandemiei și a renașterii economiei, educației și societății. Iresponsabil!”

Până în prezent, în Germania, aproape 210 mii de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 și peste nouă mii au murit. Numărul cazurilor de coronavirus a început să crească în ultimele zile, după ce inițial părea că autoritățile de la Berlin au reușit să țină sub control pandemia.

Sursa: Reuters


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.