Comisia aprobă redirecționarea fondurilor politicii de coeziune

0
531

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 3 august, modificările programului “Inovare și creștere durabilă în întreprinderi” în Danemarca și ale programului Interreg Ungaria-Slovacia. Conform comunicatului de presă, cele două programe vor aloca resurse suplimentare pentru a aborda efectele crizei coronavirusului.

Obiectivul redirecționării fondurilor politicii de coeziune este de a atenua impactul pandemiei în Danemarca și în apropierea frontierei dintre Ungaria și Slovacia.

“Am aprobat creșterea resurselor #CohesionPolicy pentru a contribui la atenuarea impactului pandemiei în Danemarca și în apropierea frontierei dintre Ungaria și Slovacia.

Până în prezent, 18 țări ale UE și-au redirecționat finanțarea de coeziune către combaterea #coronavirus.”

Modificarea programului Interreg Slovacia-Ungaria va crește temporar rata de cofinanțare a UE la 100 % din cheltuielile eligibile, iar în Danemarca, va extinde finanțarea pentru restructurarea și consolidarea întreprinderilor afectate de pandemia de coronavirus.

De la Dunăre până la Marea Nordului, acțiunea rapidă în cadrul politicii de coeziune mobilizează resurse și oameni pentru a combate pandemia. Nu avem timp de pierdut și aștept cu nerăbdare să văd mai multe programe modificate în funcție de nevoile actuale în săptămânile următoare.“, declară Elisa Ferreira, Comisarul pentru coeziune și reforme.

Modificarea celor două programe va îmbunătăți, de asemenea, cooperarea în tranziția ecologică și punerea în aplicare a unor modele de afaceri ecologice. Pachetele ce cuprind inițiative de investiții privind răspunsul coronavirusului, propuse de Comisie în martie și aprilie anul acesta, au făcut posibilă modificarea celor două programe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.