Comisia Europeană a aprobat schema italiană de granturi directe pentru sprijinirea societăților active la nivel internațional, afectate de pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Comisia aprobă schema italiană de granturi directe în valoare de 300 de milioane EUR pentru sprijinirea societăților active la nivel internațional afectate de epidemia de coronavirus.

Este vorba de trei sisteme, cu un buget total de 6 miliarde EUR, care se concretizează în stimulente pentru recapitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) de către investitorii privați. 

Conform comunicatului de presă emis astăzi, 3 august, sistemele sunt complementare între ele și sunt concepute pentru a stimula mobilizarea investițiilor private. Acestea vor fi accesibile companiilor care s-au confruntat cu o reducere severă a veniturilor în martie și aprilie 2020.

Prin aceste trei scheme, cu un buget total de 6 miliarde EUR, Italia va sprijini în continuare IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus prin consolidarea bazei lor de capital și facilitarea accesului acestora la finanțare în aceste vremuri dificile. Schemele vizează stimularea investitorilor privați pentru a ajuta întreprinderile să facă față deficitelor de lichiditate cu care se confruntă că urmare a epidemiei și să își continue activitatea“, declară vicepreședintele executiv Margrethe Vestager, responsabilă de politica în domeniul concurenței.

Comisia a concluzionat că cele trei sisteme sunt necesare, adecvate și proporționale pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru. “Continuăm să lucrăm în strânsă cooperare cu statele membre pentru a găsi soluții care să fie eficiente pentru a atenua impactul economic al epidemiei de coronavirus, în conformitate cu normele UE.”, adaugă Vestager.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.