China ar putea depăși SUA drept cea mai mare economie a lumii până în 2024

0
606
Sursa: REUTERS

Conform datelor eliberate de către Banca Mondială și Fondul Monetar Internaţional, țările asiatice sunt de așteptat să constituie majoritatea primelor 5 țări din lume în funcție de mărimea PIB în 2024, trimiţând centralele economice europene la ranguri mai mici.

Creșterea economică a Chinei a fost viguroasă încă din anii 1990, în timp ce India și Indonezia au intrat recent în top 10 cele mai mari economii din lume și se așteaptă să ajungă pe locurile 3 și 5 până în 2024. Japonia, o economie consacrată, este de așteptat să se claseze pe locul 4 în 2024, în timp ce Rusia va urca pe locul 6.

Unul dintre motivele schimbării continentale a PIB-ului este numărul semnificativ de familii aparținând clasei mijlocii în Asia. În timp ce China a reprezentat până acum un exemplu al creșterii pieței în secolul 21, țara este de așteptat să abordeze problema populației îmbătrânite, care riscă să pună în pericol rata consumului.

Indonezia, împreună cu Filipine și Malaezia, sunt așteptate să-și crească forțele de muncă semnificativ în anii următori, contribuind la o creștere a veniturilor medii disponibile, potrivit Forumului Economic Mondial.

Multinaționalele asiatice, cum ar fi Huawei-ul Chinei și Tata Motors, în India, au înflorit deja în acest secol și sunt așteptate să apară mult mai multe astfel de entități pe scena globală. Dar creșterea rapidă în Asia vine, de asemenea, cu propriul său set de probleme, precum o divizare în creștere între veniturile rurale și urbane, degradarea mediului și noi provocări pentru guvernare și instituții, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.