Investiții de 1,3 miliarde lire sterline în Marea Britanie

0
756

Guvernul britanic investește 1,3 miliarde de lire sterline în construcția de locuințe, modernizarea infrastructurii și formarea de locuri de muncă. Proiectul demarat face parte dintr-un plan cuprinzător de redresare economică, după criza cauzată de pandemia coronavirus.

Fondurile alocate vor acoperi până la 45.000 de locuințe, până la 85.000 de locuri de munca și vor îmbunătăți transportul și infrastructura teritoriului englez. Printre obiectivele principale se află respectarea condițiilor privind mediul și schimbările climatice, iar finanțarea va avea în vedere redresarea economică ecologică.

“Investim aproape 1,3 miliarde de lire sterline în case și infrastructură noi și creăm locuri de muncă.
Acest lucru va îmbunătăți infrastructura locală și va spori competențele pentru a contribui la alimentarea unei redresări economice ecologice.”

Până acum,  zeci de mii de case noi și alte proiecte de infrastructură au primit undă verde, investiția fiind confirmată astăzi, 4 august, de secretarul pentru locuințe Robert Jenrick. “Acest guvern este determinat să ridice toate părțile țării, iar această finanțare nu va da doar un impuls necesar redresării noastre economice, ci va ajuta la construirea de locuințe de bună calitate și accesibile, de care țara are nevoie.“, a declarat acesta.

Printre proiectele finanțate cu succes sunt incluse:

  • Prima etapă a dezvoltării spațiului comercial la Mayfield Park din Greater Manchester, care se așteaptă să livreze 3.200 de locuri de muncă și să atragă peste 1 milion de vizitatori pe an- 23 milioane de lire sterline;
  • Sprijinirea Institutului Național Brownfield Land, un proiect care vizează crearea unui lider în construcții durabile- 14,88 milioane de lire sterline;
  • Construirea unei noi gări de mare viteză în Thanet, Kent; îmbunătățirea transportului în zonă și crearea a 800 de noi locuri de muncă- 12 milioane de lire sterline.

Locuințele ecologice vor economisi bani pe facturile de energie ale oamenilor, ajută la reducerea emisiilor de carbon, și la crearea de locuri de munca pentru multe mii de constructori, instalatori și alți comercianți.“, declară Rt Hon Alok Sharma, secretarul pentru afaceri și energie.

Proiectul  are în vedere regenerarea centrelor urbane; infrastructură verde și energia curată; îmbunătățirea transportului și a conectivității digitale; sprijin pentru intreprinderi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.