Uniunea Europeană, alături de poporul libanez după tragedia din Beirut

0
658
Sursa: Twitter

În aceste momente dificile, Uniunea Europeană oferă sprijinul complet poporului libanez. Ca un prim pas imediat, Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene a fost activat la cererea autorităților libaneze.

“Împărtășim șocul și tristețea oamenilor din Beirut în urma exploziei mortale care a luat multe vieți și a rezultat în rănirea altora. Condoleanțele noastre se adresează tuturor celor care și-au pierdut persoanele dragi.”, a declarat Janez Lenarčič, comisar pentru gestionarea situațiilor de criză.

Mecanismul de Protecție Civilă al UE coordonează acum desfășurarea urgentă a unui plan incluzând peste 100 de pompieri temeinic pregătiți, vehicule, câini și echipamente specializate în căutare și salvare în contexte urbane. Aceștia vor lucra în colaborare cu autoritățile libaneze pentru a salva vieți pe teren.

Țări precum Olanda, Grecia și Cehia și-au confirmat participarea la această operațiune critică. Franța, Polonia și Germania au oferit, de asemenea, asistență prin intermediul Mecanismului și mai multe state membre pot oferi oricând sprijin.

De asemenea, Uniunea Europeană și-a activat sistemul de cartografiere prin satelit, Copernicus, pentru a sprijini autoritățile libaneze în evaluarea întinderii daunelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.