Regatul Unit intensifică planurile de abordare în ceea ce privește problema migranților

0
553
Sursa: TIME

După creșterea numărului de migranți veniți ilegal de-a lungul Canalului Mânecii, Marea Britanie a numit un nou comandant care va conduce eforturile de abordare a traversărilor ilegale din zonă. Duminica trecută, fostul membru al Marinei Regale, Dan O’Mahoney, a fost numit în funcția de Comandant al Amenințărilor Clandestine de pe Canal. Această funcție este una nouă, menită să facă fată problemei migranților.

În timpul săptămânii trecute, un aflux de migranți au trecut Canalul Mânecii din Franța către Regatul Unit. Mai mult de 200 de oameni au ajuns ilegal pe coasta engleză joi, urmați de încă 130 vineri, și peste 150 sâmbătă. Numărul mare de migranți, în majoritate femei și copii, vine ca urmare a îmbunătățirii vremii. Atmosfera caldă a verii a făcut marea să fie mai calmă, ajutând sute de oameni să traverseze oceanul în nave de cauciuc și alte vase mici supraîncărcate.

Ministrul de Interne englez, Priti Patel, a intrat în colaborare cu Ministerul Apărării, cerând să ajute Forțele de Frontieră cu operațiunile sale. Numirea lui Dan O’Mahoney în noua poziție de Comandant vine ca rezultat al acestei colaborări. O’Mahoney a avut deja experiență în domeniu, lucrând anterior în poziția de director al Centrului Comun de Securitate Maritimă din Marea Britanie și deținând funcția de conducere a Agenției Naționale a Criminalității. Comandantul a declarat că rolul este vital în combaterea infracțiunii acerbe de contrabandă de-a lungul Canalului. Într-adevăr, având rolul de comandant, O’Mahoney va putea colabora împreună cu guvernul francez pentru a lua măsuri mai puternice de interceptare a ambarcațiunilor pe mare și întoarcerea directă a acestora.

Aceste noi evoluții vin ca urmare a acordului dintre ministerul de interne Francez și cel Englez pentru a crea o celulă de informații care să combată contrabanda și traversările ilegale din zonă. Încă din iulie, ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, a intrat în discuții cu Patel pentru a face față traversărilor facilitate ilegal de pe Canal. Deși nu se poate vorbi de o criză a migrației, cooperarea bilaterală dintre cele două state trebuie consolidată ca lupta împotriva traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii să fie eficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.