Partidele de opoziție din Ungaria se unesc împotriva lui Viktor Orban

0
581
Sursa: Hungary Today

O nouă alianță împotriva partidului Fidesz din Ungaria a fost începută de către șase partide majore de opoziție joi. Această alianță este menită să concureze cu Fidesz la alegerile parlamentare din 2022, guvernând ca o coaliție în cazul în care va câștiga. O astfel de evoluție a evenimentelor ar putea face istorie în politica Ungariei, dominată de populismul lui Orban de mai bine de un deceniu.

Alianța este formată din partidele Párbeszèd, LMP, Jobbik, DK, MSZP și Momentum Mozgalom. Acestea reprezintă principalii rivali politici ai Fidesz. Din cauza împărțirii opoziției în fragmente divizate, Orban și-a extins influența partidului său în toate domeniile vieții maghiare pe parcursul a trei victorii în urma alegerilor. Acum că partidele au realizat că pot avea o șansă împreună, puterea politică a lui Orban și a partidului său poate fi în pericol. Sondaje electorale făcute recent indică faptul că aproximativ jumătate din alegătorii activi îl susțin pe Orban, cealaltă jumătate dorind o victorie a opoziției. Acest lucru indică faptul că alegerile din 2022 vor fi unele strânse. Totuși, numărul de alegători nehotărâți, care reprezintă aproape o treime din electorat, ar putea influența cursa, și ar putea să o facă în favoarea alianței.

Unele partide din alianță și-au anunțat strategia electorală pe Twitter în timpul zilei de joi. Vor avea un singur candidat comun, reprezentând opoziția, împotriva celui din Fidesz pentru fiecare dintre cele 106 circumscripții electorale din Ungaria.

“Partidele de opoziție au început astăzi discuții formale pentru a se pregătii de alegerile din 2022! Împreună cu celelalte partide majore de opoziție: DK, Jobbik, LMP, MSZP și Párbeszéd vom avea un candidat comun pentru toate cele 106 circumscripții. Suntem gata să guvernăm împreună!”

“Un singur candidat de opoziție împotriva candidatului Fidesz în fiecare circumscripție. Suntem de acord ca opoziția: să aibă un candidat comun pentru postul de Prim Ministru împotriva lui Viktor Orban și să decidă prin vot candidații pentru parlament și candidatul pentru postul de Prim Ministru.”

Opoziția din Ungaria este deja într-o ascensiune politică, având candidați care au câștigat poziții importante în circumscripții cheie din stat, inclusiv primarul capitalei Budapesta, Gergely Karácsony. Când a câștigat alegerile, acesta a declarant că victoria sa, bazată pe un efort comun al tuturor partidelor de opoziție, a fost un pas important, fiind modelul de urmat pentru a-l provoca pe Orban. Dacă într-adevăr această alianță este lucrul de care Ungaria are nevoie pentru a-l opri pe Orban, vom putea observa doar după alegerile din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.