Ministrul chinez de Externe cere evitarea izbucnirii unui nou Război Rece

0
785

Omenirea trebuie să evite un nou Război Rece, după cum a declarat marți Wang Yi, ministrul chinez de Externe, la Roma, conform Reuters. Diplomatul face referire la creșterea tensiunilor dintre China și Statele Unite.

În vizita din Italia, Wang Yi a menționat și faptul că este important pentru China și Uniunea Europeană să își consolideze legăturile și să coopereze în continuare în lupta împotriva noului coronavirus. 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acuzat China de răspândirea virusului mortal. În plus, acesta vrea să restricționeze dezvoltarea globală a gigantului chinez de telecomunicații, Huawei Technologies Co.

„China nu va dori niciodată un Război Rece… pentru că un Război Rece ar însemna un pas înapoi”, le-a spus Wang Yi jurnaliștilor cu ajutorul interpretului. „Nu vom permite altor țări să facă acest lucru pentru propriile lor interese private, dăunând în același timp interesele altor țări”. 

Pandemia de Covid-19 a izbucnit prima dată în China la finele anului trecut și s-a răspândit masiv pe tot globul. Wang Yi a menționat despre ajutorul Chinei acordat Italiei atunci când virusul a afectat întreaga populație, conform South China Morning Post. 

Oficialul chinez se va deplasa și în Olanda, Norvegia, Franța și Germania. Turneul lui Wang Yi are rolul de a consolida legăturile cu aceste țări pentru a ajuta atât în lupta cu noul coronavirus, cât și refacerea economiei, după cum menționează The Wall Street Journal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.