Recuperare rapidă pentru oponentul politic al lui Putin

0
670
Sursa: Reuters

Politicianul Alexei Navalny, care face parte din opoziția politică a președintelui rus Vladimir Putin, a împărtășit o fotografie cu el din spitalul german unde a fost internat. Fotografia îl arată stând așezat în pat împreună cu familia, adăugând în descrierea pozei că poate respira singur. Acesta a fost otrăvit înainte să urce în avionul menit să îl transporte din Tomsk către Moscova într-un atentat care se presupune a fi venit din partea oponenților săi politici din guvern.

Acesta a fost transportat de urgență în Berlin după ce i s-a făcut rău în timpul zborului. Testele de laborator făcute în urma internării acestuia au determinat faptul că a fost într-adevăr otrăvit cu un agent nervos Novichok. Același agent a fost folosit pentru a otrăvi un agent dublu rus în Anglia în 2018. În urma acestor observații, guvernele occidentale au cerut explicații din partea Rusiei, care a numit acuzațiile ca fiind nefondate. Acest caz a înrăutățit relațiile dintre Rusia și Occident, care ajunseseră deja să fie tensionate în ultimii ani. În urma acestui eveniment, cancelarul german Angela Merkel a primit multiple apeluri de pedepsire a Rusiei prin suspendarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2, menită să ducă gaze din Rusia în Germania.

Politicianului de 44 de ani nu i s-a permis să formeze un partid politic. Totuși, de mai bine de un deceniu, acesta a condus campanii împotriva lui Putin, menite să dezvăluie corupția din Rusia. Acesta folosește Instagram și Youtube pentru a ocolii rețelele sociale controlate de stat. Acesta a împărtășit fotografia luată împreună cu soția sa, Yulia, și cei doi copii ai lor pe Instagram, comentând: „Mi-e dor de voi toți. Încă nu pot face multe, dar ieri am reușit să respir singur toată ziua. Este un proces incredibil.” Acesta a fost în comă până săptămâna trecută, fiind ajutat de aparate respiratorii pe durata acestui chin. Navalny plănuiește să se întoarcă în Rusia după ce își revine complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.