Președintele Comisiei Europene anunță majorarea bugetului pentru programul Erasmus

0
1263
Sursă: Twitter; Site-ul oficial al Comisiei Europene

Președintele Comisiei  Europene, Ursula von der Leyen, anunță majorarea bugetului alocat programului European de schimb de studii Erasmus. Acesta urmează să primească o creștere de 55% pentru următorul plan bugetar.

De la inițierea programului Erasmus de către Sofia Corradi, supranumită și “mama Erasmus”, aproximativ 10 milioane de oameni au luat parte la acest schimb intercultural la nivel European. Prin programul Erasmus, studenții, cât și profesorii, au putut opta sa plece într-o altă țară membră sau parteneră UE pentru un schimb educațional, urmând ca la întoarcere să le fie echivalat semestrul sau anul.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță majorarea bugetului cu 55% față de planul anterior, în cadrul ceremoniei de premiere Empress Theophano. Programul Erasmus a avut drept scop crearea unui „pod perfect între generațiile tinere din Europa întreagă”, spune Președintele von der Leyen. Datorită participării la acest schimb, „tinerii au simțit că aparțin unei comunități mari, ce se întinde peste granițele naționale”. De asemenea, această subliniază importanța pe care o are Erasmus asupra integrării comunităților și înțelegerii valorilor Europene, numindu-l „cel mai de succes program de integrare” și „cea mai bună investiție” din punct de vedere economic, pe plan al relaționării UE.

Această majorare este un pas înainte pentru dezvoltarea programelor și posibilităților de schimb de experiențe prin crearea a noi parteneriate, a noi burse și a noi oportunități. Aceasta este una dintre cele mai ample investiții Europene în educație și tineret, la un loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.