Bush desemnează votul ca fiind “corect”, iar rezultatul – unul “clar”. Update alegeri SUA 2020

0
838
Sursa BBC.com

Bush l-a felicitat pe președintele-ales, Joe Biden, spunând că alegerile din 2020 au fost “fundamental corecte”. Fosta candidată la guvernare Stacey Abrams declară o renumărare a voturilor în Georgia ca fiind inutilă, în urma afirmației secretarului de stat Brad Raffensperger legată de diferența mică de voturi câștigate de cei doi candidați.

Într-o declarație dată duminică, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii George W. Bush a salutat noua diadă prezidențială, spunând că “Deși suntem diferiți în ceea ce privește politica, știu că Joe Biden e un om bun care și-a câștigat șansa de a ne conduce și unifica țara”.

Recunoscând totuși dreptul lui Trump de a cere renumărarea voturilor și de a lua măsuri legale, fostul președinte a afirmat că alegerile au fost “fundamental corecte, integritatea acestora va fi susținută, iar rezultatul lor este unul clar”.

Stacey Abrams nu prevede o schimbare a rezultatului voturilor din Georgia, în ciuda afirmației unui înalt oficial de stat de vineri privind necesitatea renumărării buletinelor de vot. Abrams a declarat la CNN că “rezultatul va fi același, Joe Biden a câștigat statul Georgia” după ce secretarul de stat republican Brad Raffensperger susținuse că, din cauza diferenței mici dintre candidați, Georgia va renumăra voturile. Între timp, diferența dintre Biden și Trump a crescut de la câteva mii la peste 10.000 de voturi, numărătoarea ajungând la 99% din totalul voturilor exprimate.

La nivel național, avantajul democraților depășește 4,1 milioane de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.