Biden plănuiește deja o serie de ordine executive ce vor anula deciziile administrației Trump

0
568
Source: NewsX

Printre ordinele executive pe care președintele-ales dorește să le pregătească pentru a fi semnate în prima zi după învestirea în funcție se numără: reînscrierea în Acordul de la Paris, restabilirea politicii de imigrare DACA (Deffered Action for Childhood Arrivals), reîntoarcerea în Organizația Mondială a Sănătății, anularea tăierilor de taxe și a Mexico City Policy și abrogarea interdicției de călătorie ce țintește majoritatea țărilor musulmane și africane.

Politica de imigrare DACA a fost inițiată de administrația Biden-Obama și oferă imigranților ilegali veniți în SUA în copilărie o amânare de doi ani de la deportare, dar și posibilitatea de a obține un permis de muncă. În mod adițional, Biden promite trimiterea unei legi către Congres în prima sa zi de mandat ce conturează drumul spre cetățenie americană pentru indivizii cu statut de imigranți. Aceste promisiuni readuc speranță în rândul celor aproximativ 11 milioane de imigranți ilegali din SUA ce vor putea beneficia de reformele noii administrații de la Casa Albă.

Mai mult, în concordanță cu promisiunile sale electorale, Joe Biden a jurat să anuleze tăierile de taxe instituite de Trump care avantajează primii 1% cei mai bogați americani. Planul președintelui-ales este acela de a crește taxele doar pentru populația ce câștigă peste $400,000, incluzând creșterea impozitului pe profitul corporațiilor de la 21% la 28%.

În contextul recentei Declarații de Consens de la Geneva și a măsurilor anti-avort din Polonia, Biden declară intenția de a desființa Mexico City Policy, o politică inițiată de Ronald Reagan în 1984 ce a fost anulată de către Obama în perioada 2009-2017 și apoi restabilită și extinsă chiar la începutul administrației Trump, în 2017. Această politică restricționează finanțarea ONG-urilor internaționale pentru derularea campaniilor despre avort sau pentru efectuarea acestuia drept metodă de planificare familială.

Cu toate acestea, prioritatea actuală a diadei prezidențiale este aceea de a adresa pandemia de COVID-19, motiv pentru care printre primele măsuri luate după anunțarea rezultatelor alegerilor s-a numărat numirea unui consiliu consultativ format din medici și din oameni de știință cu scopul de a-i ghida și sfătui abordarea în lupta contra virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.