Covid-19: vaccinul ,,eficient 90% din cazuri”

0
520

Dupa alegerea lui Joe Biden care promite, in calitate de presedinte, sa <<vindece>> Statele Unite ale Americii, o noua stire aduce speranta in domeniul sanitar si al comertului international si schimba dintr-o data asteptarile globale asupra pandemiei, in timp ce Statele Unite si Europa infrunta al doilea val, care obliga la noi restrictii.

Colosul farmaceutic american Pfizer si compania germana BioNTech si-au unit fortele, descoperind un vaccin care are eficienta de 90% si promitand o productie de <<pana la 100 de milioane de doze pana la finalul anului 2020>>

Putin cunoscut pana la momentul actual, BioNTech a fost fondata cu 12 ani in urma in Mainz, Germania, de doi medici: Ugur Sahin si Ozlem Tureci, amandoi de origine turca. Prin colaborarea cu Pfizer, BioNTech este prima companie care solicita autorizarea pentru productia unui vaccin eficient impotriva SARS-Cov-2. Daca o va obtine, declara ca pana la finalul anului 2020, va produce 100 de milioane de doze, iar in 2021, productia ar avea potential de peste 1,3 miliarde de doze.

Comisia Europeana negociaza cu BioNTech /Pfizer un acord pentru furnizarea vacciului tuturor statelor din Uniune. Comisia a declarat in septembrie intentia de a comanda de la BioNTech pana la 300 de milioane de doze de vaccin. Pana la momentul actual, Bruxelles a semnat acorduri cu companiile farmaceutice Johnson&Johnson, Astrazeneca si Sanofi-GSK.


In urma stirii eficientei vaccinului, bursele europene au inregistrat o crestere semnificativa: Milano (5,36%), Londra (5,51%), Frankfurt (6.06%) si Paris (8,03%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.