Compania de comunicații globale prin satelit, OneWeb, a devenit proprietatea Guvernului Britanic și a companiei indiene, Bharti Global. Prin intermediul acestei investiții strategice, Marea Britanie face un pas important în direcția dezvoltării tehnologice și își demonstrează ambiția de a-și asigura o poziție de frunte în sectorul tehnologiilor spațiale.

Conform declarației de presă din partea guvernului britanic, OneWeb va furniza surse noi pentru asigurarea conectivității la nivelul afacerilor, al comunităților și al guvernelor din întreaga lume și va contribui la îmbunătățirea conectivității deja existente în diverse sectoare. De asemenea, compania va dezvolta servicii și aplicații digitale în locații care nu au avut până acum acces la astfel de tehnologii. „Accesul la propria flotă globală de sateliți are potențialul de a conecta oamenii din întreaga lume, din Insulele Shetland până în Sahara și de la un pol până la celălalt”, spune Alok Sharma, ministru al mediilor de afaceri britanice.

Compania a fost fondată în 2012 și a dezvoltat tehnologie satelită atât în centrele din Marea Britanie, cât și în cele din Statele Unite ale Americii. În prezent, OneWeb are o rețea de 74 de sateliți lansați și infrastructură în dezvoltare în locații stretegice pe Glob. Mai mult, pe 17 decembrie 2020, a fost programată lansarea unei încărcături de 36 de sateliți de pe Cosmodromul Vostochny. Sateliții au fost deja expediați din Florida la Vostochny și sunt supuși pregătirilor pentru lansare.

În martie 2020, OneWeb declara că încă de la începutul anului se aflau în procese de negociere pentru investiții, însă nu au avut succes din cauza impactului financiar al pandemiei de COVID-19. Astfel, compania a fost nevoită să înainteze o serie de moțiuni către U.S. Bankruptcy Court prin care solicitau sprijin în derularea operațiunilor procesului de restructurare. Adrian Steckel, CEO-ul companiei de la vremea respectivă, declara că speră ca procesul de restructurare să fie unul de succes astfel încât să le permită să își finalizeze misiunea construită pe anii de efort și pe miliardele de capital investit. Viziunea lui Steckel este susținută de actualul CEO al companiei, Neil Masterson, care susține că OneWeb va deveni un model al cooperării responsabile în Spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.