Council on Foreign Relations: conversație cu Adam Smith, președintele Comitetului pentru forțe armate al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

0
676

În acest video publicat de prestigiosul think tank american Council on Foreign Relations, Adi Ignatius, redactor-șef la Harvard Business Review, discută cu Adam Smith, președintele Comitetului pentru forțe armate al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, despre provocările forțelor armate ale Statelor Unite în viitor, în special în ceea ce privește China, dar și despre politica externă a americanilor în epoca post-Trump.

Printre cele mai interesante lucruri spuse de Adam Smith, regăsim poziția sa referitor la Taiwan și cum ar trebui SUA să gestioneze această relație: transmiterea unui mesaj ferm cu privire la o potențială invazie a Chinei a Taiwanului dar prin canale diplomatice, nu în public.

De asemenea, dl. Smith remarcă discrepanța dintre excepționalismul american și asocierea cu valori precum libertatea și drepturile omului și colaborarea cu regimuri autoritare, precum Arabia Saudită, spunând că este important mesajul transmis, anume că nu ar trebui să impună schimbarea în aceste regimuri dar, ar trebui, prin colaborare, să conducă spre o îmbunătățire a situației acolo.

Un participant la conversație l-a întrebat care ar trebui să fie poziționarea vizazi de trei țări din NATO care au tendințe autoritare. Cel mai probabil, cel care a pus întrebarea se referea la Ungaria, Polonia și Turcia, dar dl. Smith a făcut referire la Ungaria, Polonia și România.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.