Militarizarea Crimeei a fost discutată în a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU

0
575
radioiasi.ro

În data 3 decembrie 2020 cu ocazia celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a fost organizat în mediul online evenimentul ,,Militarizarea Crimeei: o amenințare la adresa securității globale”. Gazda evenimentului a fost viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Emine Dzhaparova.

La acest eveniment nu a lipsit corpul diplomatic al ONU, vicepreședintele Consiliului de administrație al Centrului pentru Strategii de Apărare Alina Frolova, reprezentanții Centrului pentru Studii de Apărare din Ucraina și Centrul SUA pentru Analiza politicilor europene. 

În discursul său introductiv, Emine Dzhaparova a subliniat situația actuală de securitate din regiunea Azov și Marea Neagră și amenințările semnificative care sunt datorită prezenței militare rusești. Aceasta prezența militară tot timpul este în creștere își dorește să ocupe toată peninsula. Scopul principal al rezoluției este eliberarea peninsulei și retragerea completă a forțelor armate rusești. Participanții la eveniment au subliniat importanța unui răspuns adecvat la amenințările la adresa securității regionale care decurg din acțiunile ilegale ale Federației Ruse în Crimeea ocupată temporar. 

La acest eveniment ministrul adjunct al Afacerilor Externe a informat despre faptul că Rusia deseori aprovizionează autoritățile pro-ruse din peninsulă cu arme. Autoritățile pro-ruse din peninsulă efectuează arestări politice dar și confiscă armele opozanților. 

Ministrul adjunct nu a ezitat să sublinieze că e foarte important ca eforturile care se depun în ceea ce privește combaterea agresiunii rusești împotriva Ucrainei să existe sprijin din partea partenerilor externi în susținerea eliberării Crimeei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.